Optimizacija sajta za google pretragu – SEO

SEO

Lep i moćan sajt svakako obećava mnogo, i to jeste važan kriterijum ili važan prvi korak kada se odlučite za prezentaciju vašeg biznisa na internetu. Međutim, nije dovoljno da je sajt lep vama i vašim klijentima. On mora da se svidi Googlu. Google je kao posrednik između vas i vaših klijenata. Ako vas Google preporuči onda ste ušli u tim najboljih. Tek će tada sva lepota vaše prezentacije ugledati svetlost dana i osvajati vaše klijente. Da bi ste se svideli Googlu morate da znate šta Google voli. Stručno rečeno morate da uradite SEO odnosno Optimizaciju sajta za Google pretragu. Narodski rečeno morate fenomenalno da poznajete vragolasti Google koji često menja raspoloženje (čitaj: kriterijume) , kako bi ste mu bili konstantno zanimljivi.

Optimizacija sajta za Google pretragu je posao za stručnjake. Zato smo mi tu, da vam javimo dobre vesti – mi uvek znamo šta Google voli, i kako da mu se dopadnete.

Za SEO ili optimizaciju sajta za pretragu, naravno koristimo vrhunske internet programe i alate kako bi za vas obavili puno toga što  optimizacija sajta podrazumeva. Da bi vam približili malo više razumevanje cele stvari navešćemo vam šta nam sve naše alatke  omogućavaju:

  • Detaljnu analiza konkurencije

Praćenje konkurencije je bio i ostao obavezan segment svakog ozbiljnog biznisa, jer samo tako možete da se realno orijentišete u poslovnom svetu. Biti pozitivan prema svom biznisu je lepo, ali biti realan je mnogo pametnije. Zato je važno da uvek znate kako realno stoje stvari u svetu oko vas kako bi uvek mogli da budete korak ispred. Prepoznavanje slabih tačaka konkurencije može vam olakšati da ostvarite prednost, a upravo tu vam pomaže optimizacija sajta za pretragu.

  • Analizu Google pretrage

Da bi ste konstantno bili u timu koji preporučuje Google morate da znate na koji način Google komunicira sa vašim klijentima. To znači da ste stalno u toku na temu  – koje ključne reči i fraze koriste klijenti, koji pretražuju na internetu ponude iz oblasti vašeg poslovanja.  Optimizacija sajta za pretragu brine o tome da Google, kad vidi vaš sajt, nedvosmisleno jasno zna šta vi na vašem sajtu nudite. I  još ako vaš biznis predstavite na originalan i upečatljiv način onda ste ubedili  Google da vas preporuči.

  • Pravljenje linkova ka vašem sajtu

Jedna od stvari koja se očekuje kod dobro optimizovanog sajta je da vaš sajt nije sam u svom svetu, već je u stilu pravog biznisa povezan sa mnoštvom kontakata. Veza vašeg sajta sa drugim sajtovima Googlu uliva poverenje da ste ozbiljan igrač. Prepustite nama pravljenje linkova ka vašem sajtu, a vi posmatrajte kako pozicija vašeg sajta napreduje.

Optimizacija sajta ili SEO je, kao što i sami vidite, nezaobilazan čin doterivanja vašeg sajta u cilju što boljeg pozicioniranja na ineternetu gde će vas vaši budući klijenti tražiti. Odlična optimizacija sajta znači da ste odradili odličan marketing za vaš biznis.

 Investicija u dobar marketing uvek daje željene rezultate, a rezultat dobro urađene optimizacije sajta je vrlo lako proveriti.

Postavite se u ulogu klijenta koji traži ono što vi nudite, i krenite u guglanje. Ako ugledate svoj sajt na prvoj strani vi ste uradili sjajan marketing za vaš biznis.

Ostvarena Google pozicija nije večna ali dobar start je svakako jako važan. Održavanje dobre pozicije ili osvežavanje vašeg marketinga, znači da je potrebno da nas pozovete kako bi osvežili optimizaciju vašeg sajta, a vi ostali u vrhu ponude na internetu.

Da rezimiramo ono najvažnije što ćemo uraditi za vaš sajt u cilju SEO kampanje:

  • Optimizacija sajta po ključnim rečima
  • Optimizacija linkova
  • Optimizacija fotografija
  • Prijava sajta na internet pretraživače
  • Google oglašavanje
  • Analiza posećenosti sajta

Nazovite nas ukoliko imate bilo kakvo pitanje u vezi sa optimizacijom sajta za pretragu, tu smo za vas i rado ćemo vas besplatno posavetovati.

Stairwell in and Office